Resultaat 1–18 van de 67 resultaten wordt getoond

Collectie kristallen


Hoge kwaliteit en uniek!

Onze collectie is samengesteld uit de uitzonderlijkste en mooiste kristallen.

Ze worden gebruikt als instrument bij healings door hun unieke helende kenmerken.

Voor meditatie, healingen, therapieën, decoratie, verzameling, of gewoon omdat ze mooi zijn.

In de roerige tijden waar we ons in bevinden is spirituele bewustwording een manier om te kalmeren en bij jezelf te kunnen blijven. Door ervaringen, inzichten en de kennis van het mineralenrijk is er steeds meer behoefte om te leven vanuit ons hart. Het transformeren van niet dienende overtuigingen en (traumatische) blokkades , is door alternatieve methoden , zoals kristaltherapie,  gelukkig algemener aan het worden. Kristalgenezing is een therapie waarbij edelstenen worden gebruikt om de lichamelijke, mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele lagen van een mens in balans te brengen. Ze hebben een energiepatroon, met een unieke frequentie  of resonantie, waardoor ze speciale eigenschappen bezitten. Door af te stemmen kan er harmonie worden gebracht in het onstabiele energieveld van een laag van ons zijn. De helende krachten worden door velen omschreven als een brenger van meer rust, positiviteit, meer focus en balans, evenals verbeterde immuniteit en pijnverlichting. Van individuele soorten is ook bekend dat ze hun eigen speciale energieën en kwaliteiten hebben die een aanvulling kunnen zijn op ons eigen energieveld.

Amethistpunten, natuurlijke amethistpunten, geslepen amethist kristalpunten, elestiaal amethist kristalpunten

Amethist punten zijn niet alleen prachtig om te zien maar Amethist kristallen zijn ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Amethist  samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie en uitstraling.

Amethist is een verscheidenheid van kwarts

Amethist, de violette tot paarse variëteit van kwarts, die zijn kleur dankt aan gammastraling en de aanwezigheid van sporen van ijzer in het kristalrooster. De kleur in amethist is in de meeste plaatsen ongelijk verdeeld in de afzonderlijke kristallen. In de prismatische structuur kan in de amethist de kleur verschijnen in fantoomachtige dunne lagen, terwijl in scepters en skeletkwarts de kleur van Amethist vaak geconcentreerd is langs de randen en vergezeld gaat van rokerige zones.

Rutielkwarts

Rutielkwarts is niet alleen prachtig om te zien maar ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Rutielkwarts samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie, uitstraling en kennis. De kleur van Rutielkwarts varieert van witte transparante bergkristal tot donkergrijze of donkerbruine rookkwarts gevuld met zilverkleurige, goudkleurige of rosé tot rode rutielnaaldjes. Het mineraal rutiel is een titanium-oxide. De rutielnaaldjes werden in vervlogen tijden aangezien voor het haar van Venus, wat het kristal de bijnaam Venushaar-kwarts of Sageniet gaf. Dit zou een krachtig liefdesamulet zijn. Later meende men dat er engelenhaar in dit mineraal zat en kreeg het de naam engelenhaar-kwarts.

Fantoomkwarts

Fantoomkwarts heeft alles te maken met groei en verder te groeien voorbij de blokkades. Fantoomkwarts ontstaat wanneer een andere stof dan kwarts over het kristal spoelt, waardoor een laag op het uiteinde achterblijft tijdens de natuurlijke groeicyclus van het kristal.

Citrien

Citrien is niet alleen prachtig om te zien maar Citrien is ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Citrien samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie en uitstraling.Citrien is verwant aan kwarts. Zuivere kwarts heeft de chemische formule SiO2, of te wel heldere bergkristal. De aanwezigheid  van aluminium in zuivere kwarts zorgt afhankelijk van de condities voor een lichte gele of bruingele Citrien kristallen. Als de kleur meer bruin rookachtige licht of iets donker is dan noemt men het rookkwarts. De aanwezigheid van ijzer in zuivere kwarts zorgt afhankelijk van de condities voor een licht gele of iets donker gele Citrien kristallen. In beide gevallen zitten de elementen aluminium en ijzer als sporen in het kristalrooster en zijn het geen insluitsels in de kwarts.

Citrien Dubbeleinders

Hebben aan de uiteinden een natuurlijke punt of een geslepen punt. Een Citrien dubbeleinder verspreidt of absorbeert energie gelijktijdig aan beide uiteinden en kanaliseert haar in twee richtingen tegelijk. Een Citrien dubbeleinder kristal verenigd geest en materie en verbindt energiepunten, zodat de energiehuishouding beter kan gaan stromen en blokkades kunnen worden opgelost. De energie stroomt in twee richtingen en is zuiver, krachtig en zowel mannelijk als vrouwelijk. Fantastisch bij genezingen (omdat ze de negatieve energie absorberen) en herstel van oude gewoonten als verslavingen. 

Rookkwarts

Rookkwarts is niet alleen prachtig om te zien maar Rookkwarts kristallen zijn ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Rookkwarts samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie en uitstraling. Rookkwarts is een kwarts-variëteit. De kleur is rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend. Heel donkere varianten worden Morion genoemd. De kleur van rookkwarts wordt veroorzaakt door aluminium in het kristalrooster in combinatie met ioniserende straling. Simpele gezegd ontstaat door de ioniserende straling de kleur na de vorming.

Rookkwarts dubbeleinders

Dubbeleinders rookkwarts heeft aan de uiteinden een natuurlijke punt of een geslepen punt. Dubbeleinder rookkwarts kristallen verspreiden of absorberen energie gelijktijdig aan beide uiteinden en kanaliseren het in twee richtingen tegelijk.  Dubbeleinder rookkwarts kristallen verenigen geest en materie en verbinden de energiepunten, zodat de energiehuishouding beter kan gaan stromen en blokkades kunnen worden opgelost. De energie van een dubbeleinder rookkwarts kristallen stroomt in twee richtingen en is zuiver, krachtig en zowel mannelijk als vrouwelijk. Fantastisch bij genezingen (omdat ze de negatieve energie absorberen) en herstellen van oude gewoonten als verslavingen.

Bergkristallen

Bergkristallen zijn niet alleen prachtig om te zien maar Bergkristallen zijn ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Bergkristallen samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie en uitstraling.

Dubbeleinders bergkristallen

Hebben aan de uiteinden een natuurlijke punt of een geslepen punt. Dubbeleinder bergkristallen verspreiden of absorberen energie gelijktijdig aan beide uiteinden en kanaliseren het in twee richtingen tegelijk. Dubbeleinder bergkristallen verenigen geest en materie en verbinden de energiepunten, zodat de energiehuishouding beter kan gaan stromen en blokkades kunnen worden opgelost. De energie van een dubbeleinder bergkristallen stroomt in twee richtingen en is zuiver, krachtig en zowel mannelijk als vrouwelijk. Fantastisch bij genezingen (omdat ze de negatieve energie absorberen) en herstellen van oude gewoonten als verslavingen.

Sjamaankwarts kristallen

Sjamaankwarts is niet alleen prachtig om te zien maar Sjamaankwarts kristallen zijn ook fijn om mee te mediteren. Fonkel Spirit heeft een prachtige collectie Sjamaankwarts samengesteld van hoge kwaliteit geselecteerd op basis van intuïtie, energie en uitstraling.

Vind jij sjamaankwarts ook zo wonderlijk mooi?

Er is zoveel in te zien dat je blijft kijken en elke keer als je het pakt lijkt het of je weer iets nieuws ziet. Deze sjamaankwarts kan jou via meditatie in het collectief onbewuste brengen. Dit is de wereld van de ziel volgens Jung. Wij kunnen in contact komen met onze krachtdieren, voorouders, de geestenwereld en onze begeleiders. Via het onbewuste kunnen wij van de ene wereld naar de andere wereld reizen. Zo kunnen we wonden helen uit de beneden wereld en komen we uit in de bovenwereld. Laat je betoveren.

🦋Hoge kwaliteit Edelstenen & Sieraden 🦋Prachtige Lifestyle en Zen artikelen 🦋Snelle levering & altijd een cadeauVolg ons op Instagram voor meer informatie over onze producten